Deze blogpost is eigenlijk ook de start van een rubriek. Een rubriek waarin ik beelden van één dag bundel tot een korte blogpost. Zo kunnen jullie meegenieten van de geluksmomenten van die dag. Als starter kon ik geen betere dag bedenken dan mijn 37e verjaardag. Hier gaan we dan:


 1. Vissen

 2. Het eerste geluksmoment van de dag: het zien van een propere visbokaal. Onze vissen blij = Wimpi blij. Onze vissen Speedy en Komeet zorgen voor beweging en stroming in ons leven. En wonder boven wonder hebben onze aquariumbewoners – ondanks de vier katten in huis – nog nooit moeten vrezen voor hun leven.

 3. Gelukwensen

 4. Ja, misschien cliché. Maar op een verjaardag hoort dit erbij: gelukwensen! En hoewel ik me elk jaar voorneem om er geen rekening mee te houden doet elke wens toch zo veel plezier. Bedankt allemaal voor de mooie wensen.
  Op zoek naar citaten, vond ik deze van Jean Cocteau een hele mooie:

  Ware jeugd is een eigenschap die men zich pas op rijpere leeftijd kan eigen maken.

 5. Taart

 6. Op maandag zijn de meeste bakkers gesloten. En aangezien we net terugkwamen uit vakantie hadden we geen taart. Vrouwlief maakte een lekkere chocoladecake op basis van een recept van zus Mieke (bedankt zusje!). Tja, liefde gaat hier ten huize Kwimkslag zeker ook door de maag. Mmm …
  Wie het recept wil bekomen stuurt maar even een mailtje.

 7. Wandelen

 8. De jetlag van onze vakantie verteren ging wat moeizaam. De foto liegt niet …  En aangezien we allemaal wat last hadden van allergie veroorzaakt door het vele stof op het Arke Boeing 787-8 Dreamliner toestel, besloten we een frisse neus te halen in de landelijke omgeving tussen Heldergem en Aaigem.
  Mocht je in de buurt zijn: natuurgebied Den Dotter is een aanrader!

 9. Wokken

 10. Mmm, ik hou van wok. Snel, gemakkelijk en altijd lekker. En aangezien het “mijn” dag was, trokken mama en papa zich de vieze blikken van onze kapoenen niets aan. Eten wat de pot schaft was de leuze! En het smaakte … wat had je gedacht 🙂
  Onze gerechtjes halen we trouwens uit het boek Lekker Wokken van Colruyt. Leuk is dat je voor elk recept alle ingrediënten vindt in de winkel zelf. Handig toch?

 11. Tand

 12. Weer een geluksmomentje. Al ging dat voor de oudste gepaard met wat pijn. Geen Tandenfee meer bij ons voor de uitgevallen tand. Wel een schouderklopje en een hele grote knuffel! Op zoek naar sagen of legenden over melktanden vond ik trouwens vrij weinig.
  Kennen jullie nog verhalen rond melktanden? Laat ze zeker weten!

 13. Scherven

 14. Scherven brengen geluk … en nieuwe glazen. Als echter de legende klopt, dan zijn de boze beesten weer even geschrokken en blijven die een tijdje weg. Kunnen wij weer rustig slapen. Je ziet, elk nadeel heb zijn voordeel. 🙂

 15. Slapen

 16. Nee hoor. Ik ben niet moe … alleen even mijn ogen sluiten en dan geheel onverwachts … “zzz zzz zzz”. Tja, de film was niet interessant zeggen ze dan.
  Voor de oplettende volger. Het Blogboek komt nog net piepen vanonder de tablet. Maar hoe interessant het boek ook is, zelfs dat kon me niet uit mijn slaap houden.

En jij? Hoe vier jij jouw verjaardag? Of laat je die dag ook gewoon alles op je af komen? 
2 reacties
  • Wim Reynaert

   Doe ik 🙂 Als we naar Londen gaan!

Geef een reactie